cornerstone content

Wat is cornerstone content?

De belangrijkste artikelen op uw website vormen de cornerstone content. Dat kunnen bijvoorbeeld de artikelen zijn waar u veel conversie uit haalt. Ook kunnen dit artikelen zijn waar u graag goed op gevonden wilt worden. Met behulp van de gratis SEO-plugin van Yoast kunt u gemakkelijk uw belangrijke content instellen.

Wat is cornerstone content?

Het kan erg lastig zijn om uw cornerstone content uit te kiezen. Dat is vooral het geval wanneer u al een goed gevulde website heeft. Stel bij voorkeur niet meer dan vijf artikelen in als cornerstone content. Gebruik altijd de belangrijke zoekwoorden waar u op gevonden wilt worden. Bij het bepalen van de juiste content kunt u uzelf de volgende vragen stellen:

  • Welke artikelen op mijn website staan goed genoteerd in Google?
  • Op welke artikelen wordt het meest gereageerd door mijn bezoekers?
  • Welke artikelen zorgen voor de meeste interactie?
  • Welke artikelen bieden veel waardevolle content?
  • Wat zijn de meest gelezen artikelen op mijn website?

Zorg er in ieder geval altijd voor dat deze content up-to-date is. Is dit onderhevig aan verandering? Zorg er dan altijd voor dat u dit weer aanpast naar actuele informatie. Zo behoudt u uw goede resultaten in de zoekmachines.

Betere interne linkstructuur

Een Trustflow opbouwen door middel van externe links is natuurlijk belangrijk, maar de interne linkstructuur is ook bijzonder belangrijk. Als u cornerstone content instelt kunt u gemakkelijker naar deze artikelen linken. De artikelen staan immers speciaal genoteerd op uw website. U kunt relevante berichten daardoor ook weer gemakkelijk aan elkaar koppelen. Een goede interne linkstructuur zorgt voor betere posities in de zoekresultaten én dat zorgt weer voor nieuwe bezoekers.

Voordelen

Daarmee is het dus een belangrijk onderdeel van uw SEO-strategie. Het kan soms lastig zijn om op bepaalde zoekwoorden te ranken. Door aan te geven welke pagina’s en/of berichten belangrijk zijn voor u kunt u ervoor dat u beter wordt gevonden op deze pagina’s. Daarmee helpt u Google dus een handje om dit beter te indexeren.

Doorzoek onze database voor links

Wilt u graag nieuwe links naar uw website om beter gevonden te worden? Doorzoek onze database en bekijk welke opties er allemaal zijn voor uw website.

Plaats een reactie